Editeur, Designer, Fabrikant van Belgisch interieurtextiel Ga naar Mublofabrics.com
Kylian van der Have, Creative Director bij Mublo

Kylian van der Have, Creative Director bij Mublo

Een overvloed aan creatieve energie en een diepgaande interesse in design en mode brachten Kylian van der Have als creatief directeur bij Mublo. Het is zijn creatief meesterschap én ondernemerschap die een unieke stempel drukken op de collecties en op de identiteit van het merk. 

“Mijn doel is om visueel en emotioneel verleidend te zijn als merk en een onderneming gegrond op sterke normen en waarden te ontwikkelen.”

Kylian werd geboren in 1988 in Nederland en groeide op in Hulst, net op de grens met België in Zeeuws-Vlaanderen. Na een jaar aan de universiteit van Utrecht begon hij op de kunstacademie in Gent aan de studie Experimenteel Atelier en haalde hij enkele jaren later een master in de Vrije Kunst aan Sint-Lucas Antwerpen.

Tussen zijn studies door kluste Kylian bij als fitter bij Café Costume, waar hij voor het eerst in aanraking kwam met textiel en waar zijn belangstelling voor hoogwaardige stoffen ontstond. Zijn zin voor Belgische mode kende een lang vervolg toen Kylian terechtkwam bij één van de grootste modehuizen van België, Ann Demeulemeester. Hier kreeg hij de kans door te groeien in een veelzijdige functie waarin hij verantwoordelijk was voor de boetiek, de e-commerce en de campagnes voor eigen media. 


kylian van der have mublo creative director

Na 8 jaar als Head of E-commerce bij het grote modelabel, voelde Kylian dat het tijd was zijn vleugels uit te slaan en zijn grote passie na te gaan: kwalitatief, mooi design. In samenwerking met Belgisch familiebedrijf en textielfabrikant Annabel Textiles werd Mublo geboren; een synthese van Belgisch vakmanschap en creatief ondernemerschap. “Zowel de geschiedenis van dit bedrijf als de cultuur van het ontwerpen en produceren van kwalitatieve producten, samen met mijn creatieve interesse in interieur, en in het specifiek mooie meubels, heeft geleid tot het oprichten van Mublo”.

“Mublo is uniek door de optelsom van de persoonlijkheden zowel bij ons intern als bij onze partners. Het is een internationaal project van gelijkgestemden in Europa, maar met de wortels in de Belgische bodem.”

Als creatief directeur onderhoudt Kylian voornamelijk de contacten met enerzijds het in-house designteam en anderzijds de Europese producenten. Eén van onze kernwaarden bij Mublo is zonder twijfel dat lokale vakmanschap. Ik heb van op de eerste rij kunnen zien hoeveel talent er binnen Europa leeft op het gebied van meubelmakerij. Vaak gaat het om onafhankelijke meubelmakers of heel kleinschalige fabrikanten waar we mee samenwerken. Met mensen aan de tafel zitten en kijken wat de mogelijkheden zijn vind ik heerlijk”.

Kylian omschrijft de esthetiek van Mublo als tijdloos, maar in lijn met de zeitgeist. “Qua stijl gaan we voor die typische Belgische eenvoud: warm en gesofistikeerd, maar toch toegankelijk.” Inspiratie haalt hij uit zowel een simpele stadswandeling als magazines, boeken en het internet. “Ik vind vorm en materiaal oneindig interessant, dus ben ik altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Ik kom vaker dan vroeger in aanraking met ruwe materialen, met name textiel, maar sinds ik een eigen woning heb gekocht rijkt dit verder zoals bijvoorbeeld tegels en hout. Het idee achter producten en de samenstelling van materialen vind ik een onuitputtelijke bron van inspiratie.”

close menu