Furniture and decoration, made with care in Europe Klantenservice

Ons verhaal

Europese makers, verenigt u!

Deze visie ligt aan de basis van Mublo. Dit jonge Belgische interieur- en lifestyle merk kenmerkt zich door high-quality meubels en interieuraccessoires gemaakt in samenwerking uitsluitend met Europese fabrikanten. Dankzij duurzame materialen, een eigentijdse esthetiek én rijke stoffen, drukken de items van Mublo een unieke stempel op elk interieur. 

 

Mublo 2021 Frederik Vercruysse

Europese (familie)bedrijven, die bewezen vakmanschap en kwaliteit leveren, staan centraal in het concept van Mublo. Het merk werkt heel nauw samen met de partnerbedrijven, en heeft daardoor een decennia oude, rijke kennis van onder meer het ontwerpproces, kleurencombinaties en stofbehandelingen en dus was de tijd rijp om de stap te maken naar het grote publiek. Vanaf oktober bestormt Mublo, als volwaardig nieuw merk, dan ook de internationale meubelmarkt.

Verrassende texturen en kleuren 

Van fauteuils tot sofa’s, van bijzettafels tot bedden, van kussens tot keukentextiel en tot slot ook lichtobjecten: Mublo biedt een zo compleet mogelijk interieur- en lifestyle-universum aan. Naast hun eigentijdse kleuren en vormen en zeer gedetailleerde afwerking, vallen de items op door de stoffering. In de verrassende texturen, patronen en kleuren weerklinkt de expertise en het duurzaamheidsbewustzijn van een belangrijke partner in de textielindustrie (zo zijn alle stoffen gecertificeerd met het Oeko-Tex 100 keurmerk). Door de tijdloze, Belgische esthetiek en kwaliteitsvolle materialen, zullen de items over vele jaren nog mooi zijn. Deze duurzame visie wordt verder kracht bijgezet door de made-to-order productiewijze om overschotten tegen te gaan. 

Samenwerking

Maar Mublo’s aanbod bestaat niet alleen uit zelfontworpen items. Door juist ook te focussen op samenwerkingen met Europese partijen, zoals onafhankelijke meubelmakers en kleinschalige fabrikanten, hoopt Mublo tegenwicht te bieden aan de massaproductie. Kleine maakbedrijven kunnen door deze oneerlijke concurrentie vaak het hoofd maar moeilijk boven water houden, waardoor er waardevolle kennis en vakmanschap verloren gaan. Om dit tegen te gaan, zal Mublo de komende jaren zo gezegd collabs opzetten met andere makers. In het gamma van Mublo kun je bijvoorbeeld al enkele kwaliteitsvolle spiegels vinden van het Vlaamse familiebedrijf Deknudt Mirrors.

Ideologische match 

In de zoektocht naar andere partijen hanteert Mublo weldoordachte criteria. Enkel makers die een soortgelijke ideologische visie hebben, zich sterk maken voor Europees, kwaliteitsvol design én dat hard kunnen maken met (duurzaamheids)-certificaten, komen in aanmerking voor een samenwerking. Elk item dat uit een dergelijke samenwerking voortkomt, zal als kwaliteitswaarborg een vermelding krijgen in welk land het precies gemaakt is. De items van Mublo zijn vanaf oktober te verkrijgen via mublo.com en in de showroom in de nieuwe kantoren in Gent. Voor de aankomende jaren liggen er al plannen klaar voor enkele pop-up stores in onder meer Antwerpen en Gent, dus houd de website en socials van Mublo in de gaten!

close menu
Dutch
NL